Freelance tekstschrijver

“Je hebt een prachtig idee voor die nieuwe folder en je weet precies wat je wilt vertellen. Vol goede moed pak je je computer erbij en probeer je de woorden, die je zo helder in je hoofd hebt, op papier te krijgen. Na een uur hevig tikken lees je de tekst terug: hm, het is het nét niet…”

Van idee naar pakkende tekst

Herkenbaar? Wil jij als bedrijf professionele teksten neerzetten, maar vind je het moeilijk om de juiste woorden te vinden? Schakel dan een freelance tekstschrijver in!

Het is mijn passie om jouw verhaal op een leuke, mooie en pakkende manier te verwoorden, zodat je kunt zeggen ‘dit is precies wat ik wilde vertellen’. Veel en onsamenhangende informatie of complexe onderwerpen verwerk ik op een concrete, pakkende en duidelijke manier, zodat de boodschap helder wordt vertaald voor jouw doelgroep.

Mijn missie als freelance tekstschrijver is dan ook  om ondernemers qua communicatie in hun kracht te zetten. Ik wil jou als ondernemer helpen om schriftelijk professioneel en foutloos te communiceren, zodat je precies kunt overbrengen wie je bent en waar je voor staat.

Als freelance tekstschrijver ga ik daarom met jou in gesprek en zet ik een tekst neer die zo geschreven is, dat het lijkt alsof jij hem hebt geschreven (uiteraard foutloos, duidelijk en gericht op de doelgroep)

freelance tekstschrijver 

Wat ik doe als freelance tekstschrijver

Tekstschrijven is een vak. Een goede freelance tekstschrijver deinst niet terug voor een overload aan woorden, onsamenhangende zinnen of ingewikkelde materie, maar ziet dat juist als uitdaging. Want hoe kan je daar een pakkende en sprankelende tekst van maken?

Met mijn ervaring in de taalverwerving, taalkunde en taalbeheersing én kennis van communicatie en marketing, kan ik wel zeggen dat ik een freelance tekstschrijver ben die jou verder kan helpen.

Op veel verschillende manieren kan ik jou helpen.

  • Blogs
  • Webteksten
  • Brochureteksten
  • Folderteksten
  • Informatieve teksten
  • Artikelen
  • Educatief materiaal
  • Teksten voor kinderen

Kortom: van web tot print, van kids tot volwassenen en van zakelijk tot creatief!

freelance tekstschrijver

Hoe ik jou kan helpen

Losse tekstopdrachten

‘Maar hoe werkt dat dan, samenwerken met een freelance tekstschrijver?’ Dat is natuurlijk afhankelijk van wat jij wilt. Zo kun je voor losse tekstopdrachten bij mij terecht. Een informatieve tekst voor een nieuwe training, een reportage in een online magazine of teksten voor een nieuwe website bijvoorbeeld.

Ik wil graag weten met welke ondernemer of welk bedrijf ik te maken heb. Daarom spreek ik graag een keer met je af. Ik ben dol op koffie, dus ik drink graag een ‘bakkie’ met je. Tijdens onze afspraak bespreken we wat je precies wilt, hoe je dat wilt en wat je budget is.

Vervolgens ga ik aan de slag met een eerste versie tekst de tekst, waarna jij de mogelijkheid hebt om hem na te kijken. Jouw (eventuele) feedback verwerk ik in een definitieve versie en uiteindelijk ben jij na betaling van de factuur volledig eigenaar van de tekst!

Wonen we erg ver uit elkaar of gaat het om slechts een korte tekstopdracht? Dan is skypen, bellen en mailen vaak al voldoende.

Samenwerken

Wil jij een freelance tekstschrijver inschakelen voor de lange termijn? Iemand die jouw marketing kan bijhouden, jouw zakelijke communicatie regelt of regelmatig nieuwe teksten voor je schrijft? Ook dan kan ik je helpen!

Je kunt mij als freelance tekstschrijver inhuren om je een aantal uur per maand of een vaste dag in de week te ondersteunen. Zo kun je profiteren van een flexibele, freelance communicatiemedewerker, zonder dat je een vaste werknemer in dienst hoeft te nemen.

Uiteraard kunnen we ook op andere manieren samenwerken. Misschien kun je een creatief oog gebruiken bij je nieuwe platform, wil je maandelijks teksten gecontroleerd hebben of moet er wekelijks een nieuwsbrief uit. I’m at your service! 

Dit zeggen anderen over mij

Nog niet overtuigd? Dat snap ik, we hebben elkaar immers nog nooit ontmoet! Ik zei je al dat ik graag kopjes koffie drink, maar voor nu kan ik je alleen vertellen wat anderen over mij zeggen:

‘Ik heb Liz leren kennen als een gedreven redacteur die erg nauwkeurig is en strak haar deadlines nakomt. Ze kan zich goed inleven in haar doelgroep en stelt zich professioneel op. Behalve dat ze foutloze teksten aanlevert, had ze ook altijd oog voor het begeleidende beeldmateriaal. Kortom: een prettige samenwerking!’ – Linda Passies

‘Ik vond het een fijne samenwerking. Liz is een freelance tekstschrijver die snel reageert en ook de aangeleverde productteksten waren perfect geschreven voor mijn doelgroep en netjes op tijd.’ – Dreamkey Design

‘Aan alles merk je dat Liz een echte passie heeft voor taal. Als freelance tekstschrijver schrijft en controleert ze regelmatig teksten voor Deckeron en elke keer weer gaat ze met veel enthousiasme aan de slag. Ze denkt proactief mee, heeft een professionele werkmentaliteit en houdt zich aan haar afspraken.’ – Deckeron

Wil jij pakkende, heldere en creatieve teksten, en ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Bel of mail me! Ik kom als freelance tekstschrijver graag met je in contact.